מחלות שונות בונות את שמן לאורך השנים, אך דלקת עור אטופית או אטופיק דרמטיסטיס הינה אחת מהמחלות ולה לא מעט שמות וכינויים, ובשונה מכינוי חיבה שאנו נוהגים להעניק אחד לשני המחלה הזו בהחלט לא חביבה. דלקת העור מתקיימת אצל כמעט שלושים אחוזים מהילדים והתינוקות ברחבי העולם כשגם המבוגרים לא חפים ממנה, כשנתונים מראים על בין שלושה עד שבעה אחוזים של מבוגרים הסובלים ממחלה זו. האזורים בהם מופיעה המחלה יחד עם גירוד ועד להופעת גלדים, נע בין אזור הקרקפת, הפנים, עפעפים, קיפולי הגוף ועוד אזורים שונים וכל זאת תלוי בגיל ובחומרת המחלה אשר עשויים להפוך טורדניים.
אטופיק דרמטיטיס אצל תינוקות
דלקת בעור או אטופיק דרמטיטיס מופיעה לרוב בגיל ינקות כמו שכבר ציינו, עם זאת היא לרוב נחשבת כתופעה גנטית וגם כחלק מהיסטוריה משפחתית. שכן הורים אשר סבלו בילדות או בחייהם הבוגרים ממחלות עור שונות, מעלים את סיכויי התינוק לקבל גם כן מדלקת העור. עם זאת גם אנשים בעלי מערכת חיסונית חלשה עלולים למצוא עצמם בין הסובלים מאטופיק דרמטיטיס, כאשר כל הסובלים מהמחלה עלולים גם להחמיר אותה בתנאים שונים. החל מאופי האקלים ועד אל חומרי ניקוי, עשן, יובש של העור, לחץ נפשי(על פי לא מעט מחקרים) ואפילו בחשיפה אל בשמים כאלו ואחרים. הסובלים מדלקת בעור עלולים גם להיות אלרגיים לסוגי מזון שונים, אשר עלולים בין היתר להחמיר את המחלה. עם זאת חשוב להיוועץ עם רופא לפני הפסקה של מזון כזה או אחר.
דרכים לזיהוי דלקת עור אטופית וטיפול
על מנת לאבחן דלקת בעור יש לבצע מספר אבחנות קליניות, הכוללות בדיקות דם, בדיקה לאלרגניים, ספירת דם ועוד. כל אלו יוכלו לצד בדיקות פיזיות כמו פיזור הגירויים והשינויים בעור, יעזרו לרופא המטפל להגיע למסקנה האם מדובר בדלקת עור או באלרגיה חולפת. המחלה שגם איננה נחשבת למחלה מדבקת מטופלת בעיקר בצורה טבעית הנעה בין דיקור ועד לתפריט מאוזן ושימוש בצמחי מרפא. עם זאת ישנם לא מעט טיפולים ביתיים שונים, אשר יכולים להקל על החולים והם מתחילים באמבטיה ועד א למריחת קרם לחות מומלץ.